Usprawniliśmy naszą wyszukiwarkę.
Wypróbuj ją!

Co was skłoniło do gry na tak pięknym instrumencie jak gitara?

strony: poprzednia 1 2
faustyna122
faustyna122
7 maja 2010, 16:11
Z gitarą mam styczność od najmłodszych lat ;p Wujek sporo grał i na nocnych imprezkach, kiedy rodzice już mocno spali, ja z całą ekipą śpiewałam ;) Grali mi 'Zuzia lalka nie duża' na dobranoc ;p potem kontakty lekko z tamtymi ludźmi się urwały bo praca, obowiązki itd. W harcerstwie z gitarą też miałam okazję się ponownie spotkać. Jednak nie zaczęłam się uczyć grać. Dopiero, kiedy moja koleżanka znalazła gitarę u siebie na strychu i wzięła ją na biwak, trochę próbowałam, ze zwykłej ciekawości, jak wszyscy z drużyny. Spodobało mi się i po miesiącu grałam na swojej własnej. Od początku uczyłam się sama, czasem ktoś mi podpowiadał jak mam coś chwycić, ale myślę że odwaliłam kawał dobrej roboty, bo dzisiaj gram ;)
jendras34
9 maja 2010, 21:15
Ja zacząłem jakieś pół roku temu ,po wysłuchaniu płyt takich zespołów jak Dżem, Perfect... Gitara jest jak papieros, raz zaczniesz to potem już grasz do końca swych dni ;P
Robert Sarick
Robert Sarick
29 czerwca 2010, 03:24
Kiepskie porównanie jendras34. Papierosy niszczą gitara nie:) Co mnie do tego skłoniło? Hmm sam nie wiem... stała sobie jakaś stara hiszpanka z metalówkami i zacząłem brzdękolić, z początku nic, potem jakieś malutkie utwory, rytm mi się wyrobił, dostałem w swoje ręce Guitar Hero 3, elektryka z piecem i się zaczęła przygoda... I zostałem muzykiem:)
Piciu
Piciu
5 sierpnia 2010, 20:34
Mnie harcerstwo.Najpierw była stara, używana klasyczna, potem akustyczna, a teraz jest elektryk i zespół:)
slyvialove
slyvialove
10 sierpnia 2010, 19:09
Nice To Meet You,
My name is Miss slyvia koneh, As I whisper my prayer tonight and went into search for a nice friend at www.wywrota.p I came across your contact,My mind and my heart told me to contact you for friendship, A friend who truly understand his or her friend and share their feelings together. please kindly accept my request, I believe that distance or age can never be a barrier but let's love connect us because love is a bridge that connected far distance to be close to each other, I will send my pictures to you immediately i receive your reply at my email address
slyviakoneh@live.fr
yours In Love,
slyvia
slyviakoneh@live.fr
Darkqueen
Darkqueen
12 sierpnia 2010, 12:24
Witam!;)
Mnie nakłoniło to że chcę brać przykład ze sławnych gitarzystów i chce grać piosenki moich ulubionych zespołów \m/
Gram na gitarze klasycznej:)
Eszka
Eszka
13 sierpnia 2010, 19:21
Dostałam gitarę na gwiazdkę. Hm czy miałam jakiś inny wybór ? Musiałam sie zaczac uczyć ;p. Chociażby, by nie zmarnować prezentu.
Agut
Agut
14 sierpnia 2010, 16:43
Słuchałam rocka i jakoś mnie tknęło, że w sumie czemu by nie spróbowć. Kupiłam na allegro.pl używaną gitarę za całe 80 zł. I zaczęłam męczyć xD
«мιѕтяzυ»
«мιѕтяzυ»
31 pazdziernika 2010, 08:00
Tata :D
Misiek
20 listopada 2010, 17:42
Hmmm... Ciekawa sprawa. Może zajechać romantyzmem co jest wyjątkowym zjawiskiem bacząc na mój charakter :)

Pewnego pięknego dnia umówiłem się z "koleżanką" (Coś do niej mam od bitych 6 lat a ciągle nic nie ma :) na piffko. Dla rozładowania, resetu po ciężkim miesiącu. W przerwie na fajka, w mistycznej piwnicy zrobionej na kuchnię spostrzegłem gitarę.
Nie nastrojona, stara, brudna, okropna. Brząkłem 2x i zrozumiałem jedną rzecz.

Stwierdziłem: "Następnym razem jak się tu pojawię, zagram Ci" (odpowiedziała uśmiechem)

Po 3 dniach miałem już swoją piękną niebieską pierwszą gitarkę. Tania z allegro - ale po wymianie strun na pro brzmi.

W sumie uczę się już miesiąc + tydzień. Gram już dobrze. Opinia wieloletniego gitarzysty.
Uczę się min 2h dziennie (po pracy i prywatach).

Lista utworów się wydłuża.

Nie wiem dlaczego gram, ale wiem co tą chęć nauki spowodowało.
Jedno wiem na pewno - dźwięk gitary jest niesamowity...

Faktycznie wciąga...

Czas się zbliża może gitara przyczyni się do tego czy owego? Who Knows? :D
Rasta_girl
Rasta_girl
22 listopada 2010, 18:56
poszłam na koncert heavy-metalowego zespołu. Gdy usłyszałam brzmienie gitary na żywo to oszalałam. Błagałam rodziców aby kupili mi gitarę, a ponieważ stwierdzili, że mi się znudzi,więc sama sobie kupiłam. Od tej pory gram przynajmniej 3-4 godziny dziennie i wiem, że odnalazłam to czego szukałam, a mianowicie sens życia
martynusia22
6 kwietnia 2011, 21:20
trułam głowę rodzicom od przedszkola ;D
tak jakoś mi się to w głowie zakodowało ;p
no i gram 3 lata;p
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać na forum
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się

strony: poprzednia 1 2

Prześlij swoją opinię

Napisz do nas i podziel się swoimi uwagami lub sugestiami.
Twoje zdanie jest dla nas bardzo ważne.

wpisz wiadomość

podpis
adres e-mail

tylko jeśli chcesz otrzymać odpowiedź.

Wspomóż Wywrotę

Wywrota jest organizacją non-profit. Jeśli podoba ci się to, co robimy – wspomóż naszą działalność:
kwota:
Usługa realizowana jest przez serwis dotpay.pl obsługujący wszystkie popularne metody płatności.