mala korekta...w Unintended nie grajcie ostatnich dwoch "kolumn"...i ma to wygladac tak:
E a D G C B7 E (i znowu) E a D G C B7 E E a D G C B7 E...i tak w kolko...poprostu konczymy grajac na E i zaczynamy na E ale ta piosenka ma niekonczaca sie ciaglosc wiec troche omylkowo wstawilem 2 razy granie E na koncu...
i jeszcze dam wam utworek ktory opanowac udalo mi sie w 2 dni...normalnie cudo....najpierw uczylem sie grac uderzajac strune na progach pojedynczo a potem juz struna caly czas byla uderzana po kilka razy na kazdym progu az doszlo to do mniej wiecej oryginalnego brzmienia. troche mieszam ale jeszcze sie nie obudzilem wiec zrozumcie mnie prosze :D
ta piesn to Black Eyed Peas - "Pump It"
link do filmiku: www.youtube.com/watch?v=KS-8GfG-hzQ&feature=relate…
taby (skopiowane z informacji o filmiku:) :
^ to gramy najpierw na dolnej a potem na gornej E :P
typ z filmiku nie gra tego rewelacyjnie ale mozna sie czegos nauczyc od niego...aczkolwiek on lubi jednym palcem jezdzic po wszystkich progach...ja preferuje uzywanie wszystkich palcow:P a generalnie to zycze utrzymywania tempa i czystosci dzwieku :) powodzenia
fisza:)
19 pazdziernika 2009, 15:51
Moja pierwsza piosenka to - piwo zdrowa woda :) YT:)
iza zaborowska
9 listopada 2009, 18:35
ewa farna
e C,
G D,
I tak cały czs a refren też tylko 1wsza linijka 2 pociągnięcia na dół na e i na C też 2 razy na dół a reszta bez zmian a bicie dół dół góra góra dół góra dzięki
MIŁEGO GRANIA :)
Spyro
19 grudnia 2009, 21:22
A jak gracie hej sokoły? Niby łatwe ale coś mi nie wychodzi. Jutro będzie miesiąc jak mam gitare (wcześniej grałem z jakieś2 tyg na pożyczonej) Akordy mam ale mam problem z wpasowaiem sie w ta piosenke.
Ze swej strony polecam z łatwych nie wspomnianych wyżę piosenek Knocking on Heaven Door cały czas G D a G D C
Jeszcze Lion Sleeps Tonight G C G D
dziadek
16 stycznia 2010, 13:09
ja mogę wam polecić "wyjechali na wakacje" nie pamiętam wykonawcy
a idzie to tak
E a
po cztery uderzenia w duł na jeden chwyt
ps i może ktoś podać bicie do wielka miłość Krajewskiego
Martaa14
28 stycznia 2010, 10:12
dżem kim jestem - jestem sobie ;) potrzebny tylko d-moll i a-moll. także oky. ;D
anuskawska
9 lutego 2010, 20:03
Bardzo prosta jest piosenka Boba Dylana coverowana przez różne zespoły Knocking on Heaven's Door.
G D a
Mama, take this badge off of me...
G D C
I can't use it anymore...
G D a
It's getting dark, too dark to see.
G D C
Feel I'm knocking on heaven's door...
G D C
Knock..knock..knocking on heaven's door...
G D C
G D C
i tak dalej ;)
Kamiqua
13 czerwca 2010, 10:06
Moja pierwsza piosenka to Nie płacz Ewka - Perfcet,
Uwielbiam jÄ… i jest prosciutka.
: - )
Justyna
9 lipca 2010, 23:21
moja Bal wszystkich świętych
Kinia
26 lipca 2010, 20:36
ja natomiast pierwszą piosenkę którą zagrałam to była: ,,Ogniska już dogasa blask" xD
DA
DG
DA
GAD
tomik
9 sierpnia 2010, 22:14
jakie jest bicie do nie placz ewka????
aguska
16 sierpnia 2010, 16:45
znalazłam fajnego bloga!!!multum piosenek!! wystarczy wpisać w google silver-blue i wybrać piosenki z chwytami na gitarę!!!polecam!
madzia
12 września 2010, 11:43
nic mi nie pszychodi do głowy:)
Szczepan
12 listopada 2011, 21:20
No jak dla mnie to najłatwiejsze piosenki to Biały Miś, Ładne oczy masz, Jest już ciemno, Jak anioła głos, Nothing else matters- metallica;P Pozdro;P
A dla bardziej utalentowanych to np: Ciałko, Dziewczyny z St. Pierre i St. Jonhs- Jurka Porembskiego
.Aleksandra.
19 listopada 2011, 10:26
Poszła Dunia do obory , by wydoić byka .
Łapie byka za ogon
"Dawaj byku mlika"
Ref: Aj jaj Dunia ma , Dunia dziewuszka maja
Aj jaj Dunia ma , Dunia dziewuszka maja
d a e a
Zwrotka : d (dół , góra , dół , góra) a (dół , góra , dół , góra) e (dół , góra , dół , góra) a (dół góra) x2
refren : d (dół dół) a (dół góra dół) e (dół góra dół góra ) a (dół góra dół) x2