Usprawniliśmy naszą wyszukiwarkę.
Wypróbuj ją!

Różnica między klasykiem a akustykiem ?

Corleone
Corleone
18 marca 2009, 20:15
Witam,gram na klasyku ale chciałbym się dowiedzieć jakie są różnice między klasykiem a akustykiem i co polecacie bardziej ?
kaska
18 marca 2009, 20:58
różnica polega na tym że w akustyku masz cieńszy gryf który się zwęża jest nieco twardszy od klasyka ale dźwięk ma śliczny do akustyka zakładasz struny metalowe w klasyku masz nylonówki na których jest łatwiej się uczyć grać. Rzecz gustu co polecam mi się lepiej gra na akustyku ale musisz spróbować :)
[konto usunięte]
[konto usunięte]
19 marca 2009, 13:28
Rzecz gustu powiadasz...
Bardziej rzecz toku ksztalcenia i stylu gry, bo w teorii i wedlug systemu szkolnictwa muzycznego na klasyku gra sie klasyke, a akustyku rozrywke (czyli rock, blues, country i inne takie), a rozrywki przy okazji prawie nikt w szkolach nie uczy.
Nie wiem skad to przeswiadczenie ze te 2 typy gitar roznia sie tylko wygladem.
kaska
19 marca 2009, 17:35
nie tylko ale w dużej mierze jest to ważna sprawa :) ale brzmienie jest zupełnie inne co też opisałam ;) ale raczej i na tym i na tym można wszystko zagrać rzecz brzmienia i ucha :D co się komu podoba ;d ale oczywiście chodzi o gust bo zależy od gustu co lubisz grać i jak leży w dłoni :)
Eszka
Eszka
13 sierpnia 2010, 19:33
Ogromna.
Rasta_girl
Rasta_girl
27 listopada 2010, 16:19
klasyk ma szerszy gryf i nylonowe struny
Rasta_girl
Rasta_girl
27 listopada 2010, 16:21
bardziej polecam akustyk, chociaz na strunach nylonowych sie latwiej gra
kosiarz31
10 stycznia 2011, 17:43
a czy jak założę struny metalowe do classic'a to czy będzie jakby akustykiem, mi chodzi głównie o dźwięk.
gitarnik
10 stycznia 2011, 18:06
zerknij na watek w dziale STRUNY GITAROWE na gitarzysci.pl , u gory masz przyklejone ostrzezenie i wyajsnienei o strunach metalowych w klasyku :)
kosiarz31
10 stycznia 2011, 20:13
thx
Robert Sarick
Robert Sarick
27 stycznia 2011, 11:15
"Rzecz gustu powiadasz...
Bardziej rzecz toku ksztalcenia i stylu gry, bo w teorii i wedlug systemu szkolnictwa muzycznego na klasyku gra sie klasyke, a akustyku rozrywke (czyli rock, blues, country i inne takie), a rozrywki przy okazji prawie nikt w szkolach nie uczy.
Nie wiem skad to przeswiadczenie ze te 2 typy gitar roznia sie tylko wygladem."
Tylko i wyłącznie rzecz gustu, bo na tym i na tym możesz zagrać wszystko. "Według systemu szkolnictwa" mamy pokopany system szkolnictwa który często neguje muzykę rozrywkową. Zależy od gustu, techniki gry itp. ponieważ i na tym i na tym możesz grać na nylonówkach i metalowych strunach. Więc to tylko kwestia gustu. Ale ja wychodzę z założenia że gramy na tym na czym nam jest grać najłatwiej.
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać na forum
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się

Prześlij swoją opinię

Napisz do nas i podziel się swoimi uwagami lub sugestiami.
Twoje zdanie jest dla nas bardzo ważne.

wpisz wiadomość

podpis
adres e-mail

tylko jeśli chcesz otrzymać odpowiedź.

Wspomóż Wywrotę

Wywrota jest organizacją non-profit. Jeśli podoba ci się to, co robimy – wspomóż naszą działalność:
kwota:
Usługa realizowana jest przez serwis dotpay.pl obsługujący wszystkie popularne metody płatności.