Dopiero zaczynam. Stwierdziłam że pójdę na głęboką wodę i zacznę od gitary elektrycznej xD No i miałam rację... Z tym że rzadko gdzie mogę znalezć tabulatrurę... Bo największą trudność (co was nie zdziwi) sprawia mi ułożenie palców na gryfie... Macie może jakieś proste chwyty gitarowe zapisane na tabulaturze? Z góry dzięki...
Dominik Ciesielski
26 grudnia 2009, 13:17
Jeśli chodzi o akordy to w necie jest tego pełno wystarczy wpisać proste akordy na gitare i wszystko jest.Najlepjej jest sie uczyc akordow grajac jakieś proste piosenki.
gitarnik
26 grudnia 2009, 17:42
tabulatury znajdziesz w setkach tysiecy na guitarnet.pl
troche teorii i ciekawych artykuow na poczatek znajdziesz na gitara.org
brzdekanie samodzielnie ma swoje uroki ale postepy w graniu zrobisz olbrzymie tylko jak bedziesz wiedziala czego sie uczyc, bo sama gra prostych pisenek nie bedzie cie rozwijac
na poczatek kup sobie jakas prosta ksiazke dla poczatkujacych tak abys nie popelniala bledow przy trzymaniu akordow i gryfu, to ciezko potem wyleczyc np. Ksiazka Gitara krok po kroku, sa 4 czesci dosyc tanie
Dobrze tez pójść na jakies lekcje do gitarzysty który ma pojecie co i jak i za pare groszy pobrać nauk i tajemnic tej pieknej sztuki grania na gitarze.Lub zamowić sobie lekcje na maila też bardzo ciekawe.Ja tak sie uczylem. www.gitara-lekcje.pl/darmowy_kurs.php tu masz ciekawy kurs
dziadek
16 stycznia 2010, 13:24
ja mam gitara od świąt i zacząłem naukę od linku www.gitaradlapoczadkujacych.pl
dzięki niemu robię szybkie postępy poza tym tam est wszystko dobrze wytłumaczone dla początkujących
prootas95
10 lutego 2010, 15:59
Ja drukuje generalnie tabulatury i cwicze każdy utwór aż nie jestem z siebie zadowolony i aż mniej wiecej moja gra nie przypomina oryginalnej piosenki.Ćwicze juz pare miesięcy np, nad Desperado.
Najważniejsze to nie poddawac się i nie zniechęcać - reszta to nic:P
MichałRox
29 marca 2010, 07:12
Zacznij od chwytów takich jak "a" a potem możesz na nich proste bicia poćwiczyć chociaż nie wiem czy sądo elektrycznej potrzebne.A tabulatury se drukuj i usiądź spokojnie wieczorem,staraj się zapamiętać któy palec na któym progu i daj czadu :P
Eszka
13 sierpnia 2010, 19:10
A może na początek rociągnąć palce ? Poćwiczyć bicia grając proste chwyty ? Potem pomału uczyć się zmieniać, z czasem przyśpieszać tempo, następnie czas na chwyty barrowe.