Jestem leworęczny. Od niedawna uczę się grać na gitarze. Mój znajomy, który też gra (i też jest leworęczny) przełożył sobie struny i gra na gitarze odwrotnie. Wszyscy, którzy choć trochę się znają radzą mi zrobić tak samo. Nie jestem pewny, czy to dobry pomysł. Powiedzcie, co o tym sądzicie?
Hell-Cat
14 stycznia 2010, 18:15
To zależy... jeśli uważasz, że w ten sposób będzie Ci łatwiej zrób tak jak radzą ;) możesz też nauczyć się grać jak praworęczni, wtedy masz możliwość pożyczenia czy też zagrania na gitarze jakiegoś praworęcznego kupla :) Ty decydujesz :)
Temir
14 stycznia 2010, 18:22
chodzi mi o to, jak będzie łatwiej?? Bo jeśli np.: tak, jak praworęczni będę uczył się 10 razy dłużej i na siłę to dziękuję. Ale z kolei zamienić strony, to prawie, jak zacząć od nowa, dlatego się pytam, czy ktoś był w takiej sytuacji? czy to duża różnica? I czy, jak zmienię będzie mi łatwiej?
Basia
14 stycznia 2010, 18:23
Popatrz, ja jestem też leworęczna ale zdecydowałam, że nie będę sobie robić kłopotu z przekładaniem strun, wiesz, najlepiej jednak grać tak jak czujesz najlepiej, nie sugerować się tym którą ręką piszesz ;)
Dami
17 lutego 2010, 15:17
Jak ci lepiej . Jimi Hendrix przekładał tylko struny i grał
AlpenGold
14 czerwca 2010, 19:38
ja jestem leworęczna i na początku nie czułam różnicy między strunami z jednej i z drugiej strony, w końcu uznałam, że wezmę z lewej i teraz jestem zadowolona:) ale jak wolisz jak mówiłam to zależy też od tego jak zaczniesz się uczyćxD