Usprawniliśmy naszą wyszukiwarkę.
Wypróbuj ją!

Gitara dla leworęcznych

Temir
14 stycznia 2010, 18:12
Jestem leworęczny. Od niedawna uczę się grać na gitarze. Mój znajomy, który też gra (i też jest leworęczny) przełożył sobie struny i gra na gitarze odwrotnie. Wszyscy, którzy choć trochę się znają radzą mi zrobić tak samo. Nie jestem pewny, czy to dobry pomysł. Powiedzcie, co o tym sądzicie?
Hell-Cat
Hell-Cat
14 stycznia 2010, 18:15
To zależy... jeśli uważasz, że w ten sposób będzie Ci łatwiej zrób tak jak radzą ;) możesz też nauczyć się grać jak praworęczni, wtedy masz możliwość pożyczenia czy też zagrania na gitarze jakiegoś praworęcznego kupla :) Ty decydujesz :)
Temir
14 stycznia 2010, 18:22
chodzi mi o to, jak będzie łatwiej?? Bo jeśli np.: tak, jak praworęczni będę uczył się 10 razy dłużej i na siłę to dziękuję. Ale z kolei zamienić strony, to prawie, jak zacząć od nowa, dlatego się pytam, czy ktoś był w takiej sytuacji? czy to duża różnica? I czy, jak zmienię będzie mi łatwiej?
Basia
14 stycznia 2010, 18:23
Popatrz, ja jestem też leworęczna ale zdecydowałam, że nie będę sobie robić kłopotu z przekładaniem strun, wiesz, najlepiej jednak grać tak jak czujesz najlepiej, nie sugerować się tym którą ręką piszesz ;)
Dami
17 lutego 2010, 15:17
Jak ci lepiej . Jimi Hendrix przekładał tylko struny i grał
AlpenGold
14 czerwca 2010, 19:38
ja jestem leworęczna i na początku nie czułam różnicy między strunami z jednej i z drugiej strony, w końcu uznałam, że wezmę z lewej i teraz jestem zadowolona:) ale jak wolisz jak mówiłam to zależy też od tego jak zaczniesz się uczyćxD
gitarnik
14 czerwca 2010, 19:42
gitarzysci.pl/propozycje-gitar-do-1000zl-t3896-285…
tu masz propozycje gitar dla leworęcznych, osobisci euwazam ze nie powinno byc problemu, to zalezy jak tobie sie gra
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą pisać na forum
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się

Prześlij swoją opinię

Napisz do nas i podziel się swoimi uwagami lub sugestiami.
Twoje zdanie jest dla nas bardzo ważne.

wpisz wiadomość

podpis
adres e-mail

tylko jeśli chcesz otrzymać odpowiedź.

Wspomóż Wywrotę

Wywrota jest organizacją non-profit. Jeśli podoba ci się to, co robimy – wspomóż naszą działalność:
kwota:
Usługa realizowana jest przez serwis dotpay.pl obsługujący wszystkie popularne metody płatności.