Jak myślicie, jaka gitara jest lepsza. Jakie mają wady i zalety??
SEWERYN PAPROCKI
25 lutego 2008, 21:51
przeczytaj w pierwszym dziale
Qaku
29 sierpnia 2008, 12:29
ja tam gram tak to na bsie
ale tak to rąbie na klasyku
to zalezy do czego chesz gitary urzywać
a jak chcesz coś większego robić to lebszy elektryk bo wszumie więcej żeczy możesz na nim robić
Qaku
29 sierpnia 2008, 12:29
ja tam gram tak to na bsie
ale tak to rąbie na klasyku
to zalezy do czego chesz gitary urzywać
a jak chcesz coś większego robić to lebszy elektryk bo wszumie więcej żeczy możesz na nim robić
[konto usunięte]
3 pazdziernika 2008, 18:57
Myślę, że nie można porównywać pod względem "która lepsza". Na elektryku możesz grać efektowne solówki, czy riffy, natomiast na akustyku świetnie brzmią ballady, czy również mocniejsze kawałki grane z tym miłym dzwoneczkowatym brzmieniem, które osobiście kocham :)
Monia
9 stycznia 2009, 12:27
która lepsza to nie porównasz bo każdy woli co innego tylko powiem tyle: jeżeli dopiero zaczynasz grac to akustyk, a jak juz jestes w temacie (grasz juz koło roku, barre nie sprawiają ci problemów itd.) to możesz zabrać się za elektryka
mikolaj
10 stycznia 2009, 02:41
a fripp gdzie? monia ma racje,Qaku wie o co chodzi,a ty kup akustyka (dobrego-300-400€,albo50€-jezeli ladnie brzmi!)-(struny wazne!) i zobacz czy chcesz i umiesz ,a piekny swiat gitary jest...
(akustyczna nie znaczy klasyczna) (na poczatku graj glosno i jak cie nikt nie slyszy) (i pamietaj ze do e-gitary musi byc piec albo przynajmniej procesor)
pozdrawiam kolezanke i filizanke, jeszcze zielonä ale prawie blekitnä
mario72
11 stycznia 2009, 21:04
Generalnie zgadzam się z poglądem, że każde wiosło ma swój urok i lepiej jest mieć ich kilka. Jak póki co mam klasyka i elektryka. Jestem teraz na etapie wyboru akustyka i od dłuższego czasu nie mogę się zdecydować. Może Wy podpowiecie mi jakiś dobry model?
Kinguś
15 stycznia 2009, 18:19
Ja mam klasyka ale marzy mi sie elektryczno-akustyczna :D cudo :D
GoyaxD
24 stycznia 2009, 14:41
JA mam klasyka ze strunami od akustyka ^^ Słyszałam, że od tego gitara się psuje, ale ja juz tak mam od prawie roku i nic się nie dzieje :)
mario72
24 stycznia 2009, 15:19
W zasadzie mam taką opcję, żeby moje nowe wiosło było dwufunkcyjne. Różnica w cenie jest przecież niewielka, a przy założeniu że chcę wydać na akustyka ok. 1.000-1.500zł, to jestem pewien że sprzęt będzie dość dobry. Muszę tylko ograć kilka modeli żeby mieć pewność, który mi najlepiej leży :))
mario72
24 stycznia 2009, 15:20
W zasadzie mam taką opcję, żeby moje nowe wiosło było dwufunkcyjne. Różnica w cenie jest przecież niewielka, a przy założeniu że chcę wydać na akustyka ok. 1.000-1.500zł, to jestem pewien że sprzęt będzie dość dobry. Muszę tylko ograć kilka modeli żeby mieć pewność, który mi najlepiej leży :))
Eszka
13 sierpnia 2010, 19:38
Zalezy od gustu przecież i od tego co chcemy grać.
Kamolrex
8 września 2010, 15:20
No i od tego czy mamy gdzie grać... Wiem z doświadczenia, że sąsiedzi często nie lubią ostrych kawałków na elektryku ;)
gitarnik
10 września 2010, 07:29
dla poczatkujacych szeroki gryf, duzo latwiej sie uczy czysto trafiac dzwieki
Rasta_girl
27 listopada 2010, 16:18
akustyczna lepsza do grania, elektryczna lepsza do słuchania ;p
mam akustyczno i elektryczno do gry lepsza jest elektryczna ma cienki gryf i miękki struny nie ma tak dużego pudła rezonansowego i jest wygodniejsza ale do niej potrzebny jest jeszcze piecyk akustyczna jest większa ale za to lżejsza można wziąć ją na ogniska ma także cienki gryf klasyczne za to w ogolę mi się nie podobają mają nylonowe struny i dźwięk jakie wydają nie jest tak czysty gryf jest szeroki i ciężko łapać gitara to fajny instrument polecam