dość dawno temu słyszałem piosenkę Nightwisha właśnie, szukam jej już od długiego czasu i nigdzie nie mogę znaleźć. Śpiewają na przemian Anette i Marco, w teledysku (pamiętam jedną scenę) anette tak leci do góry obok są schody chyba, potem coś jest ze spadaniem z wieży. piosenka jest taka łagodna i jakby to powiedzieć "podniosła" nie ma jej na "dark passion play" chociaż jest tam już nowa wokalistka (anette)
kozio23
25 marca 2008, 20:56
znalazłem, dla wiadomości chodziło mi o "summer wine"
Xelasta.
2 maja 2008, 17:25
Ale to nie jest Nightwish. xD
Kasia
2 maja 2008, 18:18
No właśnie. NW z Anetką ma 3 video klipy AMARANTH BYE BYE BEAUTIFUL i THE ISLANDER. Coś Ci się pokićkało:P
Maricia
3 maja 2008, 18:35
Jeżeli o to Ci chodzi to, żeby pop pomylić z METALEM SYMFONICZNYM! To śpiewają oni - Ville Valo feat. Natalia Avelon - Summer Wine, a jak się dowiedziałam to jest to stara piosenka, która w przeszłości wykonywał ktoś inny... ale NIE NIGHTWISH! Nie no bez przesady, żeby cos takiego do NW porównywać : pl.youtube.com/watch?v=EOs2TSXTOkQ
Maricia
5 maja 2008, 12:52
Może kozio23 napisałbyś lub sprostował swoją pomyłkę? Jesteś fanem NW? Od kiedy słuchasz? Skąd te porównanie?
[konto usunięte]
15 lipca 2008, 21:08
lol xd
Kasia
16 lipca 2008, 14:03
no lol
amaranth06
17 lipca 2008, 14:34
Maricia nie przesadzaj, ta piosenka nie jest wcale taka zła, bo w końcu wykonuje ją Ville..:)
a ta cała Natalia to polka... szczęście miała że poznała Valo.. cholerne..
ale naprawdę nie wyobrażam sobie żeby pomylić to z Nightwish...
Anette i Natalia? emm.... Marco i Ville..??
ale cóż... nie ma człowieka nieomylnego ;)
kozio23
1 września 2008, 22:49
wiesz, słysząłem tą piosenkę raz w radiu... baardzo dawno i jakoś mi się tak potem głos skojarzył, moze nawet widziałem teledysk i koleś był podobny do zdjęcia...
kozio23
1 września 2008, 22:54
poza tym jeśli weźmiesz to co teraz z NW zostało to hmm...
niezbyt to metal symfoniczny, aczkolwiek, niektóre jeszcze nie odstają tak bardzo od starego stylu