Jak myślicie, czy Myslovitz naprawdę jest podobne do Radiohead? Jeśli tak to czemu?
[konto usunięte]
9 kwietnia 2008, 10:38
hehe :) na koncercie radiogłowych jeszcze nie byłem. Raczej wolę myslo- budują wszystko na banalnie prostych melodiach, tworząc z tekstami genialną mieszankę. Jeśli ktoś nie słyszał Mickey'a na żywo, nie wie, co chłopcy potrafią :P
anulka
9 kwietnia 2008, 17:46
ja kurcze tez nie bylam na Radiohead ale moze kiedys sie wybiore:PP
black_angel09
10 kwietnia 2008, 21:35
Może tak się złożyło, a może się na nich wzorują. Bardzo cenię obydwa zespoły. Głos Rojka jak i Yorke'a działa uspokajająco. I te cudowne melodie..
Peggy Brown
13 kwietnia 2008, 14:00
moze i sa podobni trochę ;)
black_angel09
13 kwietnia 2008, 18:41
A może to po prostu chodzi o to, że to ten sam gatunek muzyki? Mają nawet podobne głosy... E tam. Każdy z zespołów ma w sobie to coś i jest na swój własny sposób wyjątkowy. ;)
jahoo
19 kwietnia 2008, 15:00
Ale mi chodzi też o to, co się dzieje poza muzyką. W obu zespołach jest po pięć osób. W obu jest para braci.
I także o to, że nagrali dość podobne albumy - Skalary, Mieczyki, Neonki i Amnesiac w podobnych warunkach.
[konto usunięte]
11 pazdziernika 2008, 22:58
W jednej piosence Myslovitz nawet nawiązuje do Radiohead.
'Kiedy tęsknię do znajomych, przyjacielem zawsze James (to też zespół ;)) A gdy nie przychodzi miłość, RADIOGŁOWI śmieją się.'
anulala
19 lutego 2009, 16:14
Radiohead jest podobnie "sentymentalne"
ollie
30 marca 2010, 10:26
myslovitz w niektórych utworach wpada też w coldplay. trudno w dzisiejszych czasach o brak podobieństw, każdy z czegoś czerpie inspirację.