Literatura

Warsztaty poetyckie - Pytanie do wywrotowców

Podczas sesji robimy wszystko, żeby się nie uczyć. A co powiedzielibyście na jakieś małe warsztaty poetyckie? Mi też przydałoby się trochę praktyki, bo serwuję tylko odgrzewane kotlety. Pomysł jest prosty - zadajemy temat, do którego pisze się wiersze. Celem jest pozostawienie w tyle reszty. Można rozwiązać to na zasadzie komentarzy, czy publikowania maili (żeby ludzie nie sugerowali się wcześniejszymi utworami). Jak będzie zainteresowanie, to zorganizuję konkretną zabawę.

Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
Arek Janicki
Arek Janicki 30 maja 2006, 03:01
Świetny pomysł! Sam bardzo chętnie się przyłączę i pomogę usprawnić wszystko od strony organizacyjnej. (Arek J.)
Torick 30 maja 2006, 08:15
Ja w to wchodzę, Bo besztach na temat ostatniej mojej hmm... "twórczości" widzę, że mój warsztat w ciągu dwóch lat strasznie upadł.
yah
yah 30 maja 2006, 11:06
Generalnie jestem przeciwnikiem pisania pod temat. Uważam, że poezji nie powinno się sprowadzać do wierszy i ograniczać tematem. Jednak czego się nie spróbuje tego sie nie zna. O ile czas pozwoli (dla mnie nie tylko sesja jest przeszkodą :) to jestem z wami. Od razu proponuję zorganizować jakieś spotkanie na zakończenie warsztatów. Niekoniecznie "zjazd" od razu, ale spotkanie z winem, ogniem i słowami. Najlepiej w środzie, u Arka, bo mam niedaleko :)
KK
KK 31 maja 2006, 21:11
Anu dawaj paznakomsa
Janek 1 czerwca 2006, 13:17
Chętnie się przyłączę, bo tkanki mi obumierają ostatnio, niekoniecznie te niepotrzebne.
BlueBlues 6 czerwca 2006, 12:47
pomysł niezły, jestem za
Alienne 8 czerwca 2006, 21:50
Pomysł mi się podoba. Najwięcej pomysłów ma się dokładnie na dzień przed egzaminem... Będzie parę okazji... brrr.
Popieram. Oczekuję tematu :)
Jagna 13 czerwca 2006, 12:20
jestem za, dobry pomysł :)
BlueBlues 16 czerwca 2006, 20:51
no to co z tym tematem ? ;)
Meoshi 1 listopada 2006, 00:24
Temat: nie możemy życ bez ludzi i jednocześnie robimy wszystko, by nas nienawidzili;) Jak będę bardzo stara i bardzo mądra, to o tym napiszę książkę - póki co mam formę, potrzebna mi jeszcze treść..
przysłano: 30 maja 2006


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca