Literatura

Premiera "Wierszy" M. Świetlickiego

Wydawnictwo EMG i Księgarnia Hiszpańska ELITE zapraszają w środę 15 czerwca o godzinie 19.00 na krakowską premierę

 

WIERSZY

Marcina Świetlickiego

 

w Księgarni Hiszpańskiej przy Małym Rynku 4. Z autorem o niemal wszystkich wierszach, które napisał w życiu porozmawiają Tomasz Kunz i Irek Grin.  

 

Tom ten zawiera 9 książek poetyckich Marcina Świetlickiego (ur. 1961), wydanych w latach 1992 – 2009 oraz 77 wierszy niepublikowanych i 44 rozproszone w antologiach, prasie lub wydaniach poszerzonych. Jest to pierwszy pełny przegląd twórczości poety.

 

Wiem, że to nie wszystko, co w życiu napisałem. O wielu tekstach staram się zapomnieć. Albo już zapomniałem. Ale mam nadzieję, że i tak otrzymujecie w tej chwili tak potężną dawkę Świetlickiego, że wystarczy to wam na długo.

 

Ze wstępu Marcina Świetlickiego

 

 


Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 8 czerwca 2011 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca