Literatura

Wiersze ze słów

Reedycja wydanego w 2009 r. we Wrocławiu tomu. Okładkę zaprojektował Paweł Susid. Książka zawiera 35 wcześniej wydrukowanych wierszy i 3 nowe teksty.

 


          Od rzeczy

 

          Już nigdy nie będzie tak niezwykle
          jak było, będzie
          zwykle, a to nawet jak się rozpozna
          głupio będzie zauważyć.

 


Piotr Sommer (ur. 1948) opublikował m.in. zbiory wierszy Pamiątki po nas (1980), Kolejny świat (1983), Czynnik liryczny i inne wiersze (1988), wybór Nowe stosunki wyrazów (1997), tom szkiców literackich Po stykach (2005), antologię przekładów z poetów amerykańskich O krok od nich (2006), tomik wierszy dla dzieci Przed snem (2008) a także Rano na ziemi (2009).
 

 

 

Piotr Sommer, Wiersze ze słów

Książka z serii Biblioteka Poezji Współczesnej 

Liczba stron: 48

WBPiCAK Poznań 2011


Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 9 maja 2011 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca