Literatura

Wielki Skandal Poetycki (!) Horyzontu i Świetlickiego

 

Zapraszamy na Wielki Skandal Poetycki, który odbędzie się na  wieczorze poezji pt. Mistyfikacja organizowanym przez katowicką grupę poetycką ,,Horyzont" i MARCINA ŚWIETLICKIEGO.
 
 
,,Horyzont" to grupa poetycka, w której skład wchodzą trzej studenci filologii polskiej Uniwersytetu Śląskiego. W propagowaniu słowa i promocji poezji w jej najróżniejszych formach trwają już prawie rok. 
 
W tym celu, przy wsparciu Biblioteki Śląskiej co tydzień rozprowadzają ,,druki ulotne" z twórczością swoją i innych młodych poetów. Oprócz tego m.in. organizują wieczorki poetyckie w katowickich kawiarniach, rozlepiają wlepki poetyckie i głoszą potrzebę słowa hasłami: 
REEREKCJA POEZJI !
&    POEZJA NA ELICE!
 
Teraz młodzi poeci przygotowali iście skandaliczne, tajemnicze wydarzenie, w którym towarzyszyć im będzie Marcin Świetlicki. 
 
Ma to być początek współpracy i dialogu twórczości młodych, ambitnych poetów z twórczością doświadczonych, uznanych twórców. 
 
Tę przyjaźń ma zespolić skandal, który przedstawiciele ww. grup organizują w Teatrze Korez w Katowicach.


Miejsce: Teatr Korez
Data: 20 grudnia 
Godz.: 18:00
Wstęp wolny (drobne wsparcie na rzecz poetów mile widziane)

 

Celem Horyzontalnych jest promocja nowej poezji, jako sztuki frapującej. Sztuki przełamującej stereotypy, w których dawno ją zamknięto. Mającej potencjał na bycie "popularną". Ów skandal ma być pierwszym krokiem ku odrodzeniu się poezji w świadomości Polaków. Całość będzie około godzinnym spektaklem połączonym z odczytaniem wierszy poetów należących do grupy "Horyzont". Odpowiedzią na "głos młodych" będzie występ Marcina Świetlickiego, który zaprezentuje swoją twórczość.



Grupa poetycka "Horyzont" w składzie:

Mateusz "MrCrowley" Wróbel,
Michał "L.J.Grafoman" Łukowicz,
Marcel "Donki Chote" Kosakowski.

Serdecznie zapraszamy !
 
więcej:
 
 
 

Zdjęcia



Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 18 grudnia 2012 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca