Literatura

Tupot Poetycki – pierwszy Slam w Bydgoszczy

kiedy: 19.12.2015. sobota
start: 21:00
gdzie: MÓZG, Bydgoszcz
za ile: 5 PLN

 

Istnieje taka poezja, o której istnieniu nie mamy absolutnie żadnego pojęcia. Jest też taka, o której nie myślimy, nie mówimy i nie pamiętamy. Jest poezja bardzo cicha, bardzo głośna. W każdym miejscu na Ziemi krążą słowa układające się lepko… gęsto… niedbale… Są też wzniesienia, zwane scenami, na których owa poezja staje się trwalsza i pełniejsza.

W wielu miastach w Polsce pojawiły się cykliczne Slamy Poetyckie, natomiast w Bydgoszczy do tej pory ich brakowało.

 

Nasze doświadczenie pokazało, że nawet w mniejszych miastach od Bydgoszczy tego typu wydarzenia budzą aktywność i zainteresowanie ludzi zajmujących się szeroko pojętą poezją oraz jej entuzjastów. Nadszedł więc czas na sprawdzenie, jak taka formuła może funkcjonować na bydgoskiej ziemi.

 

Osoby chętne do wzięcia udziału w Slamie prosimy o zgłaszanie się drogą mailową (vive_memor@vp.pl). Będzie to również możliwe na miejscu zdarzenia, pół godziny przed jego rozpoczęciem.

 

Zachęcamy do uczestnictwa osoby również spoza Bydgoszczy. Warto przygotować więcej niż jeden tekst, gdyż wyłonienie zwycięzcy odbywa się w trzech etapach.

 


Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 7 grudnia 2015 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca