Polsko-japońskie warsztaty kulinarne

Pierogi ruskie w japońskim cieście gyoza, deser z herbatą matcha, natto z kaszą jaglaną – o tajnikach japońskiej kuchni opowie autorka bloga Coutellerie.

 

Celem spotkania będzie wskazanie cech wspólnych oraz rozbieżności w narodowych kuchniach Polski i Japonii, rozmowy o kulinarnych obyczajach obu krajów i zapoznanie ich ze sobą. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników - zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej.

 

Warsztaty zakończą się ucztą pełną przygotowanych specjałów. Na gości czekać będą też zupa miso na polskim rosole, porcja natto z kaszą jaglaną oraz japońskie herbaty. Każdy wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem.

 

I tura o godzinie 12:00

II tura o godzinie 17:00

Czas trwania ok. 4 godziny / warsztat

 

Obowiązują zapisy: rezerwacje@ethnomuseum.pl, tel. 22 696 53 80

od: 18 lutego 2017, 12:00
do: 18 lutego 2017, 17:00 Państwowe Muzeum Etnograficzne w Warszawie

0 wyświetleń
przysłano: 26 stycznia 2017 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość


lub tradycyjnie
login lub email
hasło