Literatura

Konkurs poetycki "O Różę Karoliny"

Dzień dobry,

Ogłoszono kolejną edycję – już XII – Ogólnopolskiego Otwartego Konkursu Literackiego „O Różę Karoliny”. Prace należy przesłać organizatorom do 30 września.
Celem konkursu jest upamiętnienie twórczości opolskiej poetki Karoliny Turkiewicz-Suchanowskiej oraz pobudzanie wrażliwości literackiej i aktywności twórczej.
Organizatorzy nie ograniczają tematyki utworów. Dodają jednak, że istnieje także możliwość sięgnięcia po tematykę namysłowską lub nawiązującą do twórczości Karoliny Turkiewicz-Suchanowskiej – jury przewiduje dodatkową nagrodę specjalną.
Organizatorami wydarzenia są: Namysłowski Ośrodek Kultury, Biblioteka Publiczna w Namysłowie i Klub Młodych Twórców „Wena”.

Wszelkie informacje o konkursie i regulamin znajdują się pod adresem:
https://nok-namyslow.pl/aktualnosci/715dde5d4e623e1e9a567132335e0caf.html


Z poważaniem (w imieniu organizatorów),
Kordian Michalak
Opole

 


Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 15 września 2021 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca