Literatura

Kuchnie świata według Hanny Lis

Hanna Lis serwuje czytelnikom prawdziwą ucztę dla zmysłów. Dziennikarka w swojej nowej książce „Mój świat na talerzu” (Edipresse Książki) zdradza sekrety kulinarnych podróży i przepisy na najsmaczniejsze potrawy z całego globu. Już 19 czerwca w salonie Empik Plac Wolności autorka opowie o swojej pasji i spotka się ze smakoszami, którzy dla rozkoszy podniebienia skłonni są zjeść kilka węglowodanów ponad normę.

 

W „Moim świecie na talerzu” Hanna Lis udowadnia, że nie boi się takich słów jak: kalorie, gluten, laktoza, cukier oraz masło. W jej książce czytelnicy znajdą potrawy, w których główną rolę gra makaron, wołowina, pieczywo czy jajka. Dziennikarka serwuje 80 najbardziej apetycznych przepisów – zebranych podczas podróży po świecie – na dania, które w mig znikają z talerzy. Jej kurczak gong bao, andaluzyjski chłodnik z migdałów czy ravioli z tymiankowo-szałwiową ricottą to dopiero początek prawdziwej uczty smaków. 

 

Hanna Lis zadbała również o oprawę graficzną opisywanych potraw. Każde ujęte w książce danie doprawione jest jej autorskimi zdjęciami i okraszone pełnymi humoru tekstami. „Mój świat na talerzu” to nie tylko zbiór smacznych przepisów, ale przede wszystkim wspomnienie podróży, przygody, spotkanej osoby oraz przyjemnych chwil. 

 

Hanna Lis – italianistka, dziennikarka i prezenterka telewizyjna. Karierę dziennikarską rozpoczęła w 1993 roku. Prowadziła m.in. „Teleexpress”, „Klub dobrej książki”, „Wydarzenia” w Polsacie, „Panoramę” w TVP2 oraz program „Bez planu” w TVN Style.

od: 19 czerwca 2019, 18:00
do: 19 czerwca 2019, 19:00 Empik Plac Wolności, ul. Ratajczaka 44
Poznań

Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 18 czerwca 2019 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca