Smakowita i prosta kuchnia dla każdego | Empik Manufaktura

Anonimowy Użytkownik
Anonimowy Użytkownik
Kategoria książka · 15 lipca 2019

Dziś dobra kuchnia przez wielu utożsamiana jest z wykwintnymi połączeniami smaków i niezwykle skomplikowaną techniką przyrządzania dań. Joanna Małagowska, autorka popularnego bloga „Po prostu pycha”, postanowiła obalić to przekonanie. Na kartach książki „Po prostu pycha. Słodkie i słone przepisy” (Flow Books) serwuje czytelnikom dawkę receptur na smakołyki proste do przygotowania przez każdego. Już 23 lipca w salonie Empik Manufaktura autorka spotka się z pasjonatami gotowania, zdradzi kilka kuchennych trików i opowie, jak zrobić potrawy zniewalające podniebienia.

 

Joanna Małagowska od najmłodszych lat spędzała czas w kuchni, zafascynowana pichceniem oraz kreowaniem słodkich i słonych pyszności. Lata praktyki pod czujnym okiem mamy zaowocowały prawdziwą miłością do wypieków i gotowania. Jej efektem jest dar przekłuwania prostych rozwiązań, dostępnych składników i odrobiny pomysłowości w dania gwarantujące kulinarny sukces. Choć jej przygoda z gotowaniem trwa już od dobrych piętnastu lat, autorka wciąż doskonali umiejętności, a swoimi doświadczeniami dzieli się na autorskim blogu i w książce „Po prostu pycha. Słodkie i słone przepisy”. Publikacja zawiera 70 przepisów na słodkości, śniadania, obiady czy dania niskokaloryczne. Miłośnicy dobrej kuchni będą zachwyceni m.in. pomysłami na różaną tartę z kurczakiem, puszyste placuszki bananowe albo lekką piankę malinową. O tych i innych propozycjach dla fanów smacznych i prostych potraw autorka opowie podczas spotkania w salonie Empik Manufaktura.

 

Joanna Małagowska – założycielka bloga „Po prostu pycha”, który odwiedzają niemal 2 miliony użytkowników rocznie. Pasjonatka dobrego i prostego jedzenia.