Literatura

Wiersze na Piętrze z Wojciechem Kassem | ONLINE

W listopadzie Towarzystwo Przyjaciół Sopotu oraz dwumiesięcznik literacki „Topos” zapraszają na kolejne spotkanie w cyklu Wiersze na Piętrze Online. Rozmowę z Wojciechem Kassem, poetą, eseistą, redaktorem, dyrektorem Muzeum K. I. Gałczyńskiego w Praniu poprowadzi Krzysztof Kuczkowski, poeta i redaktor naczelny dwumiesięcznika „Topos”. Wojciech Kass jest autorem kilkunastu książek w tym zbiorów wierszy wydawanych w serii Biblioteka „Toposu” – „Wiry i sny”, „Czterdzieści jeden. Wiersze i glosy”, „Ba!”, „Przestwór.Godziny” (nominacja do Nagrody Literackiej Miasta Stołecznego Warszawy) oraz „Objawy”. Kanwą listopadowego spotkania będzie najnowszy zbiór poezji Wojciecha Kassa pt. „Metaf. 20 wierszy o położeniu”.

 

Dostęp bezpłatny: https://bit.ly/34u3zHj

FB:\ Towarzystwo Przyjaciół Sopotu

www.tps-dworek.pl

 

Zapraszamy

od: 5 listopada 2020, 09:00
do: 5 grudnia 2020, 23:59

Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 6 listopada 2020 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca