Literatura

Małgorzata Wątor - Klub Poetów - Słupski Slam Poetycki

Kiedy: 11.03.2016 piątek
Start: 18.00
Gdzie: Akademia Pomorska w Słupsku DS3/ Pracownia Teatru Władca Lalek, ul.Arciszewskiego 22
Za ile: Wstęp wolny

 

W imieniu „Klubu Poetów”, działającego przy Fundacji Teatru Władca Lalek, serdecznie zapraszamy na spotkanie z poetką Małgorzatą Wątor oraz pierwszą edycję Słupskiego Slamu Poetyckiego!
 

Małgorzata Wątor – z pochodzenia Kaszubka o góralskim nazwisku. Jest nazywana poetką, publicystką i slamerką.


Ur. w 1988 r., pochodzi ze Słupska, mieszka w Gdańsku. Poetka, wiersze publikowała m.in. w „Fundacji Karpowicza”, „ Gazecie Kulturalnej” , „Nowej Wsi Tworzącej”, „Prowincji” , „Pomeranii” i „Obywatelce”.


Jest pod wrażeniem twórczości Rafała Wojaczka oraz Barbary Piórkowskiej, miłośniczka podróży po Województwie Pomorskim, to właśnie dzięki nim autorka odkrywa nowe
tożsamości autochtonów, widoczne gołym okiem w jej poezji.

Spotkanie poprowadzi: Mateusz Dworek (Fundacja Kultury Akademickiej)

 

SLAM POETYCKI

Głównym składnikiem przepisu na udany slam jest rywalizacja osobowości na scenie, drugą częścią wydarzenia będzie więc turniej.

Dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą, o czym mowa… uczestnicy turnieju będą musieli w ciągu każdej trzyminutowej rundy zaprezentować własny tekst. A do kolejnej rundy przejdzie ten, który zdobędzie więcej głosów niż występ przeciwnika. Liczba pojedynków zależy od liczby startujących. Nie wolno korzystać z żadnych rekwizytów. Kto zostanie na scenie: wygrywa nagrodę.

 

Zapisy na slam: od 60 min przed spotkaniem u organizatorów.
Szczegółowe wyjaśnienie zasad znajduje się w Regulaminie.

Prowadzanie Slamu: Mateusz Dworek, Max Nałęcz

Regulamin i dodatkowe info na stronie wydarzenia na fb
https://www.facebook.com/events/910788178976190/
Do zobaczenia!

 


Dodaj komentarz anonimowo lub zaloguj się
 
przysłano: 25 lutego 2016 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca