Wywrota

Jak wyposażyć kawiarnię w ekonomiczny sposób?

Czarna, aromatyczna, gorąca kawa z kremówką, a może biała kawa z pysznymi pieguskami? Serwowane w Twoim lokalu, z pewnością zdobędą serca odwiedzających gości. Sprawdź, co potrzebujesz do urządzenia kawiarni i pozyskania nowych klientów!

Zakładając własny lokal nie jesteśmy w stanie zaopatrzyć go od razu we wszystkie niezbędne urządzenia i akcesoria. Na samym początku jednak wystarczy kilka podstawowych rzeczy. Sprawdźmy więc jak wyposażyć kawiarnię w ekonomiczny sposób.

Profesjonalny ekspres do kawy

Profesjonalny ekspres do kawy to najważniejsze urządzenie w każdej kawiarni. Jego wybór musi być podyktowany naszymi potrzebami, ale także możliwościami finansowymi. Jednak w tym przypadku, nie powinniśmy oszczędzać. Prawidłowo wybrany produkt, który dobrze będzie spełniał swoje funkcję naprawdę zwróci się w niedługim czasie. Oczywiście jest wiele czynników, które należy wziąć pod uwagę podczas jego zakupu, jednak najogólniej rzecz ujmując, najlepiej postawić na ekspres ciśnieniowy. Za jego wyborem przemawia przede wszystkim szybkość przygotowywania tego uwielbianego przez wszystkich napoju. Podczas dużego ruchu w lokalu, ta cecha jest na wagę złota. Prawie we wszystkich tego typu modelach wystarczy jedno przyciśnięcie, aby móc zaserwować klientowi aromatyczną, gorącą kawę. Warto także wybrać ekspres, który posiada jednoczesną funkcję parzenia kawy i spieniania mleka. Taki urządzenie z pewnością zagwarantuje właścicielowi kawiarni stałe grono zadowolonych klientów. Poza pysznym czarnym napojem, w kawiarni nie powinno zabraknąć także dystrybutora do zimnych napojów. W gorące dni cola, soki czy herbaty często serwowane są z kostkami lodu, więc dobrym i z pewnością ułatwiającym pracę urządzeniem będzie kostkarka do lodów.

Praktyczna witryna chłodnicza

Jak kawa to i słodkie ciasteczko, albo kawałek domowego ciasta. To połączenie uwielbia większość osób, o czym doskonale wiedzą właściciele kawiarni. Z tego powodu urządzając swój lokal nie zapominają o praktycznej witrynie chłodniczej. Jest ona niezbędna, jeśli chcemy serwować świeże i aromatyczne desery. Pyszne ciasta z różnego rodzaju galaretkami czy masami wymagają trzymania ich w odpowiednio niskiej temperaturze. Poza wyrobami cukierniczymi można tam przechowywać kanapki czy słone przekąski. Taką witrynę najlepiej umieścić na barze lub innym widocznym miejscu tak aby klienci mogli swobodnie dokonać wyboru swojej słodkości.

Wyposażenie kawiarni wiąże się z dużym nakładem finansowym. Aby jak najekonomiczniej ją zaopatrzyć, należy zastanowić się jakie sprzęty są nam rzeczywiście niezbędne, a z jakich możemy zrezygnować, gdyż nie przyniosą zadowalających zysków.

 

Artykuł powstał przy współpracy z https://iguanasklep.pl/


źródło: 777
przysłano: 25 stycznia 2019 (historia)


Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca